pondelok 18. februára 2013

BRACHYBLAST "´ 87 - ´ 91"



Rýchly hardcore/punk z Čiech.



"Punk-rocková kapela, která hned od začátku směřovala k tvrdému hard-core. V 87 odjeli na I. východočeský Woodstock, který se pro velkou účast policie nekonal. Po peripetiích - vystoupilo se zastávku před Trutnovem a kličkováním před tajnými (dost jich jezdilo na kole a z pod košil, nebo dělnických brašen jim trčely antény vysílaček) nakonec všechny cesty vedly do jedné hospody, kde náhodou potkali kapelu KLEC. Začátkem 90 let nevydařený výlet do Bratislavy s kapelou KLEC. Koncert zrušen. Cestou píchli a přijeli pozdě. Francek musel dokonce zaplatit pořadatelům nějaké peníze za nedodržení smlouvy. Jindy se podařilo odehrát koncerty bez problémů (některé s IQ:60 nebo dalšími punkery).

První nahrávka vzniká na zámečku v březnu 87. Sedmiskladbové demo. Pesimistický a chvílema pěkně disharmonický temný HC BRACHYBLASTU zde sice ještě zní trochu nevyzrále, ale hned druhá nahrávka z podzimu 87 / jara 88 ukazuje kapelu v plné síle. Znovu nahrané staré pecky jako “New York”, “Holka” nebo “Žena v černém” už jsou (spolu s řadou novějších kousků) perfektními HC nášlehy. Podle "Nudleho" byly některé písně inspirovány EXPLOITED, G.B.H., ale při poslechu BRACHYBLASTU nemáte dojem, že by šlo vystopovat nějaké přímé ovlivnění konkrétní cizí kapelou - tak, jak je to u československého punku těch časů běžné. Prostě jde o originální tvrdý nářez.

V 91 v Šenově BRACHYBLAST nahrával v garáži u Dana Václavka. Obě první nahrávky na kazetách RM 004 a RM 012 vyšly znovu spolu s porevoluční "studiovkou". Kapela mezitím změnila basáka, odešel Koláč (hrál skvěle!!) a sestava se zredukovala na trio, kdy basoval i zpíval Francek) a ke konci své existence (91 / 92) i název na B.B.T. Kapela zvolna zanikla Franckovým odjezdem do USA."


Skrátené info zo stránky http://www.veselyhrbitov.com/:





http://uloz.to/x5FScmd/brachyblast-zip


--------------------------------------------------------------------------------


Fast hardcore/punk of late 80´s/early 90´s from Czech.


mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára