pondelok 27. augusta 2018

Saša 21 ‎– VD-i1 (2004)


Nedávno sme sa vrátili z krátkej letnej dovolenky. Na cestách po severe Chorvátska a po Istrii, kde sme navštívili mimo iného aj krásny prírodný park Učka, sme jeden deň zavítali do mesta Pula. Pekné historické mesto ktorému dominuje veľký amfiteáter.
















Amfiteáter v Pule


Dúfal som, že v spleti uličiek centra mesta natrafím aj na nejakú muziku - a podarilo sa! Priamo v historickom jadre, kúsok od námestia s turistickými informáciami, mal na bočnej ulici stánok s platňami, CD-čkami, kazetami a knihami jeden postarší týpek. 
Dali sme sa do reči a vysvitlo, že je to gitarista jednej z najznámejších a najstarších punkových kapiel z Puly - Saša z KUD IDIJOTI(pozri:http://muzika-komunika.blogspot.com/2013/04/kud-idijoti-necu-da-radim-za-dolare-1989.html,http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/05/kud-idijoti-demo-1986.html).





















Saša pri svojom stánku 

(foto je z Vinylhub-u - https://www.vinylhub.com/shop/6547-sasa-stand)


Pri kecaní sme v krátkosti prebrali YU punkovú scénu, články v MRR, porozprával mi napr. o legende miestnej scény - o kapele GORI UŠI WINNETOU, ktorá že vraj nahrala okolo 80 albumov (teda nie len štúdiových, ale aj v "home-made" produkcii) a v jeho distre som natrafil na niekoľko zaujímavých nahrávok. O nich napíšem na blogu niekedy neskôr.

Dnes sem dám aspoň napálené CD, ktoré mi Saša Milovanovič daroval (nahrávka už medzitým vyšla aj na vinyle), a na ktorom je jeho aktuálna kapela SAŠA 21, ktorá si však po smrti jedného z členov dala pauzu/stopku. 

Muzika je fajn punk rock/alternatívny-rock s nádychom Ramones.






















Saša 21 -VD-i.zip


-----------

Alternative-rock/70´s punk-rock band from Pula, Croatia.




Mišo


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára