streda 19. marca 2014

Koncert - Hardcore/punk proti konzumu a komerci Vol. 3 + křest Hluboké Orby č. 30

Ahojte,
je tu pozvánka na "Koncert proti kozumu a komercii" v Brne. Kto má chuť a čas - prídite, uvidíme sa. Bude tam naživo výdatne zastúpený najmä hrubozrnný a extrémny štýl punku, dobré jedlo a tiež bude k dostaniu nové číslo zinu/časáku ktorý sa už vyše 20 rokov venuje D.I.Y. polit-hardcore/punku a všetkém čo s tým súvisí - Hluboká Orba. Teším sa. Hluboká Orba - jeden z prvých zinov ku ktorým som sa v druhej polovici 90-rokov dostal, stále pokračuje a stále nestráca dych.

V Brne som naposledy hral niekoľko rokov dozadu s našou kapelou STEH, tá však v súčasnosti spí tuhým spánkom - z dôvodu otcovsko-materských povinnosti, iných nutností a nevyhnutností a veľkú rolu zohráva aj fakt, že členovia kapely momentálne žijú v troch rôznych mestách na Slovensku a Rakúsku.






http://bandzone.cz/akce/334759





-------------------------------


Na koncerte v Brne zahráme krátky set s našou novou kapelou ŠIGELA. Je to v podstate na kosť ohlodaný melancholický melo-post-punk s krátkymi songami. Inšpiráciu hľadáme (teda aspoň ja) v divných, neznámych punkových kapelách, folkových outsideroch a v lo-fi garážovom prístupe. Za všetkých spomeniem napríklad Yanku Dyagilevu.





http://bandzone.cz/sigela


Kapela má aj svoju lo-fi folk-punkovú polohu bez bicích a záznam z našej garážovej skúšky, ktorú nám nahral náš kamoš Jonáš, môžeš počuť tu:

https://soundcloud.com/jonas-gruska/sets/sigela-hruby-mix/s-ZG8ay

-------------------------


Referencie :)

"ŠIGELA (Bratislava) - melancholický retro/post punk, pár akordů + jednoduchý rytmus, v hudbě ozvěna kapel jako byla např. GRAŽADANSKAJA OBORONA, v sestavě ex-STEH/S.I.K.A. atd. lidi, poprvé v Brně" (popis ku kapele v infe o brnenskom koncerte)


"Pěkný alternativní punk(čík), jednoduše a odlehčeně bez nějakých těžkých kudrlinek. Jen tak dál." (kometár z našeho bandzone)


"...to co ste zahrali s kapelkou v Oblude bolo moc fajne, mne to pripominalo take tie svedske bandy, hlavne sa mi to pacilo preto, lebo to bolo fest originalne, to sa nevidi. neviem ci planujete v tom pokracovat, ale pokial by ste pokracovali, tak mate velkeho fanusika...malo to nejaku taku naladu, atmosferu toho celeho, mozno skorej danske kapely Gorila Angreb, atd.. taku melancholiu to malo peknu, a ked som teraz pocuval Dicks, tak uz mi to cele zapasovalo a pochopil som aj ten vas cover, lebo s Dicks mate podla mna hodne spolocneho. co vas vsak robi originalnymi je to, ze v nasom pasme takuto muziku nikto nehra a preto je super ze ste tu vy. taky surovo melancholicky punkrock..hehe, vydrbane skatule. tesim sa na demo."

(napísal Dáša fon fľaša krátko v maily po našom spoločnom koncerte v Oblude)


Takže tak.

Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára