nedeľa 31. augusta 2014

V/A POHODA I. 1997 - 2001 (2002)


"Festival Pohoda vznikol v roku 1997 ako jednodňové podujatie a postupne sa vypracoval na najnavštevovanejšie multikultúrne open-air podujatie na Slovensku. Prvý ročník sa pod názvom Kráľovská pohoda uskutočnil na futbalovom štadióne na Sihoti ako súčasť osláv 585. výročia udelenia Trenčínu štatút slobodného kráľovského mesta.

Druhý ročník sa už konal v areáli Pod sokolicami, okrem futbalového štadióna bola využitá aj sála Meriny. Súčasťou festivalu sa stala aj tanečná scéna. V areáli Pod sokolicami sa festival konal až do roku 2003, scény sa rozrástli aj do priestorov trenčianskeho výstaviska.

Hlavný program festivalu tvorí hudba rôznych žánrov, vystúpili kapely reprezentujúce rock, punk, folk, rockabily, world music, reggae, ska, pop, jazz, rave, rôzne žánre tanečnej hudby, folklór, ale aj klasická hudba..."



http://www.pohodafestival.sk/sk





Výberovka rôznych kapiel ktoré hrali na festivale Pohoda, na festivale na ktorom som nikdy nebol.
Toto 2-CD ponúka pestrú zmes rocku, popu, ska, punku, alternatívy...

Podivínski VRBOVSKÍ VÍŤAZI, rytmická LAURA A JEJÍ TYGŘI, LE PAYACO so skladbou ktorá mi hudobne aj tématicky pripomína SLOBODKU, WHISKY a jeho skvelý song inšpirovaný starým jugošským punkom, výborní PRESSBURGER KLEZMER BAND a mnohí iní...






http://ulozto.net/xGobBQXT/v-a-pohoda-1997-2001-zip






----------------------------------------


Double-CD audio document of first 5 years of most popular rock/pop/alternative festival in Slovakia called POHODA. Lots of Slovak/Czech/East-Euro bands.

Festival Pohoda started in 1997 as one day event which has gradually grown into one of the most visited multicultural open-air event in Slovakia.



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára