nedeľa 9. februára 2020

Stará Kovárna ‎– ... Aneb Konec Punku V Čechách (1994)


Stará kovárna - český punk rockový úlet 90-tych rokov. Lou Fanánek Hagen + Franta Sahula z kapely Tři Sestry a Petr Václavek + Jiří Šimeček z kapiel Letadlo a Toyen nahrali prerábky punk rockových klasík. Texty majú ďaleko od politickej korektnosti - proste punk, sranda, pivo a blbosti.  
Moje naj songy sú asi "Krysy snad ji lapnou" od Public Image Limited, ku ktorému je aj videoklip (k videniu na You Tube) a "Noste pivo celou noc" od Stranglers. 

Malá odbočka. Videl som raz vystúpenie trenčianskych underground/punk rockerov Chór Vážskych Muzikantov na ktorom hrali cover verzie od Stranglers a bolo to veľmi príjemné spestrenie večera. Neviem však, či je táto ich tvorba zaznamenaná aj na nejakom nosiči.

Ok, Stará Kovárna hrá klasiku UK/US punku + jeden song od českej novovlnnej kapely Letadlo. Texty občas na hranici stupidity, ale takto z odstupom času sa na to dívam zhovievavo, je to celkom sranda. Fanánek svoje textárske schopnosti neskôr zužitkoval aj v rôznych komerčných projektoch. 

Na obale CD-čka možno nájsť aj dobové pop kultúrne odkazy, napr. citát Stephana Kinga: Ve světe, kde žijí Michael Jackson a pitomec jako Axl Rose, je možné všechno", prípadne samotná časť titulu ...aneb konec punku v Čechách, ktorá pripomína známu českú filmovú komédiu o vodníkoch.






















Stará Kovárna.zip


Info: Stará Kovárna ‎– ... Aneb Konec Punku V Čechách
Pozri aj:

http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/12/tri-sestry-na-kovarne-to-je-narez1990.html

----------------------------------------

Czech punk project focused on covers of UK/US punk rock classics - The Clash, Sex Pistols, Devo, P.i.L., Stranglers, Adam Ant...



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára