piatok 17. júna 2011

Braňo Alex (SLOBODNÁ EURÓPA) - "Punk Rock From Transylvania" (1999)

Braňo Alex - basgitarista kapely SLOBODNÁ EURÓPA a jeho sólový projekt. Temno ladený (trochu horror punkový) depro album s typicky "slobodkovskou", melanchonicko-smutnou atmosférou.
Táto nahrávka je myslím relatívne málo známa. Nahratá bola neviem kedy, snáď koncom 90-tych rokov(?), v období stagnácie kapely SLOBODNÁ EURÓPA.

Obal poskytol Roman (veľká vďaka) a nahrávku mám z nejakého linku, myslím, že z punkuj.com. A tu je fotka Lucie Bartošovej: "Braňo Alex na ceste do Prahy" (1990)



(Fotografia vyšla na pohľadnici vydanej v rámci akcie Punkový harmatanec, ktorá sa konala v klube Obluda)





http://www.mediafire.com/?b78wqb9m70r2xnp







Sranda, teraz mi napadlo, keď sme raz išli s kamošom Radom rýchlikom do Brna na "První brněnskou pouliční slavnost" v roku 1999, tak sme celú cestu cestovali v kupéčku práve s Braňom Alexom, ktorý išiel zrovna za nejakými svojimi kamošmi do Prahy a súkal zo seba rôzne historky. 
Bol nezastaviteľný...:) Príjemná spomienka.


-------------------------------------------------------------------------------

Braňo Alex - bass player of Slovakian punk rock/ r´n´r band SLOBODNÁ EURÓPA (and also ex-member of Slovakian well-known punk band ZÓNA A) and his side/solo project. Lyrics about drugs, punk, some horror topics and sad sides of life. Enjoy! He is living legend of Slovakian punk scene.


Mišo

1 komentár:

  1. album vyšiel v roku 1999. jo, Braňo Alex je celkom zjav, tiež som si užil kedysi jeho historky a mimózu.

    OdpovedaťOdstrániť