streda 19. októbra 2011

JESUS UNDERGROUND BAND / SWEET DISEASE / ORIGAMI ( 3 - way split CD 1995)

V púšti som stretol tvora.
Nahý v tŕstí sedel na zemi
a v rukách mal vlastné srdce
a jedol ho.

Hovorím: Je dobré, priateľu?
A on odpovedal:
Je veľmi trpké, ale chutí mi.
Lebo je to MOJE, MOJE SRDCE!!!


Martin Homola /J.U.B.




Táto nahrávka, resp. rip nie je môj, priznávam hneď v úvode. Split som našiel na blogu
http://followingthedisappearedecstasies.blogspot.com/, kde môžeš nájsť aj iné zaujímavé nahrávky. A upozorňujem na ňu najmä kvôli J.U.B.

JESUS UNDERGROUND BAND - zaujímavá uletene-rocková kapela zo Žiaru nad Hronom, vzniknuvšia v prvej polovici 90tych rokov. V knihe Slovenské hudobné alternatívy je charakterizovaná nasledovne: "Hudobne nekompromisný prejav J.U.B. by sa v skratke dal charakterizovať ako zmes primárne útočiaceho hard coru s esenciami (pseudo) funku, hlukovej noise skrumáže a kontrastne tichých sonických plôch i občasných tanečných vsuviek. Otriasajúco vypätý výraz skupiny podčiarkoval krajne nekonvenčný spev Martina Homolu - extrémne expresívna deklamácia šokujúcich textov, depresívne výkriky, "dáviace ziapanie",skomolené bľabotanie nezrozumiteľných slov, jeho každý štýl spochybňujúca "inotonálna" hra na trúbku a koncertne divoká prezentácia"

Na 3-splite nájdeš ešte ďalšie kapely:

SWEET DISEASE - post-rock/HC

ORIGAMI - experimental/noise

príjemný počuv...





http://www.multiupload.com/A9E6JAXILN





--------------------------------------------------------------


JESUS UNDERGROUND BAND - Slovakian crazy rock-core band with trumphet a manic vocal

SWEET DISEASE - Swiss post-rock/HC

ORIGAMI - experimental/noise recorded in Norway


Record info:

http://www.discogs.com/Jesus-Underground-Band-Sweet-Disease-Origami-Untitled/release/2429477


mišo

2 komentáre:

  1. wooooow!!!, J.U.B. má čestné miesto na mojej poličke s kazetami. Prvýkrát som ich počul, keď mi to požičal spolužiak na základnej škole(v tej dobe to bola novinka, takže už je to celkom doba) so slovami "také dačo si ešte nepočul" a mne sa to začalo už vtedy páčiť. Moje hudobné cítenie dostalo riadnu ránu a začalo pátranie po všetkých podzemných kapelách. Škoda, že o J.U.B. už nič nepočuť. Asi posledná informácia ku ktorej som sa kedysi dávno dopátral bola, že odišli na skusy niekde do Anglicka a neviem či sa už nevrátili alebo .... Ale to už bolo dávno a možno to ani nieje pravda. :-)
    Inak ten text je asi pozmenenou básňou V púšti od Stephena Crane-a.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj ja som Martin chlapik ktori robil slovenske alternativne leto a hral v Jesus // kapele uz nexistuje vela rokov hrali sme v uk ale prote to nevyslo // ak mas zaujem alebo niekto iny ja stale hravam a kapela sa vola Missa Watanabe vs Space traveler v 2012 my vysla prva LP a tento rok snad durha bolo to promotovane radion BBC1 a radiom BBC6 music a roznymy mensimy radiamy v Uk . U pozornujem nie je to a nema to nic spolocne z Jesus ale ak mas / mate radi crazy muziku skus sa na to pozret . Dikes moc vsetky .tu je link http://missawatanabevsspacetraveler.com/album/social-security-ep

    OdpovedaťOdstrániť