streda 23. januára 2013

RAI KO RIS - Demo 2001


Kamoš Dáša fon fľaša mi poslal mail:

"Čau Mišo,

tu je jedna ponuka a požiadanie o pomoc zároveň.

Kamarát Lukas z Poľska organizuje európskeho turné popiči kapele RAI KO RIS (anarcho-punk, hudobne ťažko zaraditeľný ale textovo jasný, z Kathmandu /Nepál/ - Ungovernable Anti-National Tour 2013!). Prichádzajú do Európy na začiatku apríla. Sú to traja ľudia: Olivier - bicie, vokál, Sareena - gitara, spev a Niels - basa. Hľadajú koncert na 10.4.2013 (streda).

Práve vydali nové LP "Ungovernable Mountains".
So sebou budú mať celý backline. Potrebujú len PA a tri mikrofóny, káble a stojany. A kus podlahy, kde môžu prespať.

Videl som ich vystúpenie v Kathmandu a bolo to autentické a našliapnuté jak sviňa. Je to politická kapela a ich texty sa vzťahujú na sociálnu a politickú situáciu v Nepále a v celom svete. Viac informácií o kapele a jej pozadí môžeš nájsť na ich oficiálnych stránkach: http://www.raikoris.webs.com/

Tu je ich hudba:
http://raikoris.bandcamp.com/

Deň pred tým hrajú v Prahe a deň potom vo Viedni. Takže preto Slovensko na tento dátum. Pretože náklady na cestovanie sú pomerne vysoké (letenky z Nepálu a späť + dodávka po Európe... a rozhodne si to nemôžu zatiahnuť zo svojho ako západné kapely) potrebujú okolo 200 eur. Myslíš, že je to možné vyzbierať? Všetko, čo potrebujú, je dostať sa na nulu. Zvyšok peňazí /ak niečo bude/ poputuje na podporu Kathmandu Radical Bookstore a infoshopu, ktorý v ich vlastnom domčeku spolu so skúšobňou pre mladé kapely a miliardou iných aktivít prevádzkujú. Bol som u nich a viem, že títo ľudia sa nepýtajú, či sa niečo nedá, ale robia to a žijú tým, o čom niektoré iné kapely iba spievajú.

Pre lepšiu predstavu, tu je report z ich koncertu v Kathmandu: http://dasafonflasa.blogspot.sk/2012/04/diy-punk-nepal.html

Daj vedieť či by si vedel s koncertom pomôcť alebo či ťa nenapadá niečo, čo by im hocako helflo... ja by som to kľudne videl na nejakú spoluprácu viac ľudí, že v prípade prerábky by sme sa na to viaceré vyskladali a nebol by ten dopad iba na jednu peňaženku. ja sa rozhodne hlásim... určite by sa našlo viac takýchto pozbieraných "promotérov"..."




Toľko mierne skrátená verzia mailu.
Ak máš záujem pomôcť aj ty, napíš mi: miso.komunikacia@gmail.com

Jedna z možností je spraviť koncert na Garážach (možno by práve to bol vhodný priestor pre D.I.Y. bandu z druhého konca Zemegule a zároveň aj príjemné pripomenutie si 20. výročia koncertov na Garážach - áno, vraj sa tam koncerty začali robievať v roku 1993!) ), čím odpadá prenájom klubu, zvukára a pod., ale zase neviem či by prišlo dostatok ľudí.


Ešte raz - traja ľudia, majú komplet aparát, potrebujú 200 Eur na splatenie letenky, termín pre Slovensko je 10.4.(streda).


Tak ako?


Pripájam rozhovor z blogu DIY NEPAL PUNK (kde môžeš nájsť aj iné punk/rock kapely z Nepálu):

http://diypunknepal.blogspot.sk/2011/06/short-interview-with-rai-ko-ris.html


a ich prvé demo:



http://www.ulozto.sk/xfjM2gX/rai-ko-ris-demo-2001-zip


+ jeden starší rozhovor - zo zinu REASON TO BELIEVE (2003):











...a jeden prefotený rozhovor zo zinu Cerelitída








--------------------------------------------------------------------


First demo of A-punks from Nepal. Actually they are preparing to Euro tour.



mišo






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára