streda 10. septembra 2014

CTIB "Duše ´14" CD-R (2014)


Na tohtoročnom "Setkání svobodných duší" v Rožnově, čo je veľmi sympatický festival konajúci sa na Střelnici tohto malebného valašského mestečka, som si kúpil od Ctiba jeho debutové EP. Ako bonus k tomu, obdržal som napálené CD-r s ďalšími troma skladbami.
Nesú sa v podobnom duchu ako skladby na vinyle, ale sú viac, povedal by som, experimentálnejšie. Viac bustru, iný spev a je to také viac "heavy".

Ctib je aktívny chlapík hrajúci vo viacerých punkových kapelách (KULTRA, CO-CA, TELEFON, VÝBOR VEŘEJNÝHO BLAHA, či UŠTKNI) ktoré majú svojský xicht, tiež je/bol jedným z kľúčových ľudí z prostredia Rožnovského klubu VRAH (http://vrah.cz/), ale poslednou dobou vystupuje aj ako sólista, sám s gitarou. Poeticko-punková estetika spojená s čiperným, živým, ukecaným prejavom.






http://ulozto.net/xsfUAxxC/ctib-duse-14-zip



Pred cestou na Střelnicu som sa zastavil pri už neexistujúcom klube Vrah. Na budove nadstavené druhé poschodie, osadené plastové okná, dvere. Ale cez okno ešte vidieť plagáty a graffity na stenách. Sadol som si tam na priedomie a spomínal som na moju prvú návštevu tu, v roku 2001. Odvtedy som klub navštívil mnohokrát, zažil aj zahral viecero koncertov. Aj čo-to popil a počúval v maláriovskom back-stagei na sedačke Ctibové helekání so španielkou, znejúce vtedy len tak pre radosť. Škoda toho miesta, malo jedinečnú atmosféru.



CD-rko som minulý mesiac celkom počúval často v aute, teraz som si ho vymenil za Radúzu.


--------------------------------------------------------------------------------------

Punk-ish weird folk ?/folk-ish weird punk ? from Czech.


Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)