sobota 27. mája 2017

ELEKTROBUS - "Nedefinitivní" (1980)

ELEKTROBUS - pionieri českej alternatívy. Myslím, že to bola asi prvá alternatívna kapela v rámci ČSSR vôbec. Nahrávka vznikla v roku 1976, je to záznam z Klubu 1 na Strahove. V roku 1980 vyšla na kazete pod hlavičkou labelu Fist records, ktorý "provozoval" Mikoláš Chadima. Moja kópia kazety je už "re-release" od labelu Black Point, myslím, že info na obale zostalo zachované to pôvodné, akurát má inú farbu ako ten originálny.








































Skúška kapely ELEKTROBUS, jar 1975 (z knihy ALTERNATIVA)



P.S. Zháňam v MP3/na nahratej kazete aj tieto dve nahrávky, čo vyšli na Fist records:






-------------------------------------------

One of the first Czech alternative band ever. They were influenced by Zappa, prog rock, alternative/jazz-rock. Recording was made in 1976, cassette was released back in 1980 on independent/underground label Fist records.

On the above you can see photo from band rehearsal, spring 1975 (taken from book Alternativa).


Mišo

2 komentáre:

  1. Elektrobus is fucking amazing!!! Love that cassette, I bought almost all cassettes once of the czech underground, from elektrobus to extempore. you name it. My father saw the plastics in 1978 on a farm in the middle of nowhere. He travelled all the way from Budapest as a teenager. I saw them in 2009(?), what a life. Can't wait to return to Prague in a few weeks! Thanks for the upload.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. cau,
    posilam Czech! Till Now You Were Alone

    https://uloz.to/!OayUBRnajww6/va-czech-till-now-you-were-alone-1984-rar

    OdpovedaťOdstrániť

CompilaZoo n°1 (1996)