streda 26. decembra 2018

Jonáš Gruska - Žaburina (2018)

Nahrávka trochu iného druhu. Experimental/froggy-ambient/field-recordings z Bratislavy. 

Na HRABe som sa popri behaní bavil s Mrqwom o muzike a jeho súčasných aktivitách - a teda že šľape naozaj riadne. Upozornil ma na novú nahrávku "Žaburina" vydanú na LOMe, aj na nový kultúrny priestor skrytý v útrobách Petržalky. 

Nahrávka Žaburina predstavuje zvuky nahrané podvodným mikrofónom v rôznych jazerách a nádržiach, následne prehnané cez nejaké mašinky a pomocou rôznych algorytmov vygenerované do podoby prírodnej ambientnej hudby. Skús to.




















https://zvukolom.bandcamp.com/album/aburina

----------------


Experimental field-recordings.

For his sophomore album proper, Bratislava-based artist and microphone-builder Jonáš Gruska breaks from the field recordings that dominated his 2017 debut, and turns his focus to digital synthesis and algorithmically generated music. The sounds on Žaburina comprises choice snippets from Gruska’s generative computer compositions, unfolding into colliding rituals of interlacing digital notes. Key sonic inspirations include everything from insects and birds, to hydrophone recordings, the work of Harry Partch, and traditional musics from Cambodia, Malaysia, and Indonesia. 

Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára