štvrtok 6. júna 2019

Последний Патрон ‎– Флаг (1997)

Opäť ruský punk. Kapela Posledný patrón. Je to myslím jediná ich oficiálna nahrávka. Volá sa "Vlajka".





















01. (mp3) Было время
02. (mp3) Диалог в прямом эфире
03. (mp3) Три месяца
04. (mp3) Москва октябрьская
05. (mp3) Я не могу попасть в Россию
06. (mp3) На чужой земле
07. (mp3) Борис Савинков
08. (mp3) Столбняк, или отсутствие новостей

09. (mp3) Пуля
10. (mp3) Словно
11. (mp3) Песня
12. (mp3) Без названия
13. (mp3) Из нас не вырастут цветы
14. (mp3) Над полями




S niektorými týmito ruskými punkovými kapelami som si však neni veľmi na istom s ich politickým "backgroundom". Viem, že viacero kapiel, resp. ich členov, bolo v 90-tch rokoch spriaznených so stranou NBP - Nacionálno-boľševickou stranou. Už som sa tomu obšírnejšie venoval v tomto príspevku: 

Kapele Grazhdanskaya Oborona bol ten ich politický prešľap v punkovej scéne tak nejak pardónovaný. Neviem ako to mali Posledný patrón, nechcem obviňovať ani kádrovať. Pokiaľ by niekto z Čiech/Slovenska mal info o celej tejto "politickej kauze ruského punku", dajte vedieť.

Ešte krátke info od HOR-Music,  labelu, ktorý vydával veľa muziky práve od GrOB a iných:

Mišo: What was the reason behind of political view of some punk bands (including Grazhdanskaya Oborona), that they were into National-Bolshevik party? Thanx for answer. 

HOR-Music:  In 1991, thieves and criminals seized power in Russia. What their rule has led to can be seen today.The leader of the NBP Eduard Limonov, a man straight and uncompromising, talented writer, largely radical views, openly opposed the situation. 
Yegor accepted an invitation to join the National Bolshevik party he had created In 1993. The first members of the NBP with numbers of party cards 1-4: E. Limonov, E. Letov, A. Dugin, S. Kuryokhin. 
Active participation of Yegor in this movement did not last long, 1-2 years, I do not remember exactly, after all, Yegor was more a poet and musician than a politician. He didn't quit the party, but did not participate in the activities.


S ruským punkom hodlám najbližšiu dobu na blogu pokračovať, ale nemá to s politikou nič spoločné. Akurát proste poslednú dobu nachádzam rôzne linky na rôzne nahrávky ktoré som zháňa v dávnych časoch a neboli dostupné. Česko-slovenskému punku som venoval dosť priestoru a stále budem. Ak by to niekomu chýbalo, tak pozrite blog môjho kamoša Maťa: https://zberatelp.blogspot.com/

Priestor bývalého ZSSR poskytuje 100-x viac undergroundového materiálu ako ČSSR a tejto téme sa nevenuje na Slovesnku až tak veľa ľudí. Hudobne mi tie veci dosť imponujú a určite sú tam styčné body v prístupe k tvorbe aj s našou hudobnou scénou 80-tych rokov. Kvalita nahrávok je často obdobná a pokusy o hudobné experimenty za tieňom železnej opony sú si taktiež blízke. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára