nedeľa 31. marca 2013

V/A ICELAND / FINLAND (???)


Mám veľmi málo informácií o tejto kazete. Neviem kto ju spravil, kedy vyšla, nič. Ale je na nej výborná muzika. Je to C-60ka, ale kamoš mi ju nahral na C-90ku a nahral mi ju tak, že jeden song je seknutý. A posledný song celej kompilačky je useknutý už "od výroby". Každopádne - rozmanitá muzika z Islandu a Fínska ti spraví náladu aj napriek týmto maličkostiam.

Kazeta začína islandskou ľudovou piesňou - ságou, znie to výborne, pokračuje to skladbou v modernom, pop-ovejšom duchu a ďalšou sa to opäť navráti k tradičnej piesni. V krásnej islandskej reči. Potom nasledujú HRYDJUVERK! - výborný, šľapajúci islandský HC/punk a za nimi SÓLSTAFIR - severský black metal s nahrávkou čo vyšla svojho času na českom labely View Beyond. Pavel Tušl, vydavateľ, bol už pred rokmi fascinovaný severskou hudbou a Islandskou zvlášť, takže popri vydavateľstve/distribúcií View Beyond "provozoval" ešte "Glacier distribution" s muzikou z Islandu a Faerských ostrovov.

Fínsko tu zastupujú prevažne melo-punkové bandy zväčša so speváčkami za mikrofónom - a všetky znejú skvele. Akurát song od MEKAANISET KAKUT je seknutý, čo je škoda. Vraj vydali len jedinú EP a toto je skladba odtiaľ, z A. strany. Zato RUTTO tu majú nahranú celú EP platňu "Ilmastoitu Painajainen", super. Inak platňa sa dá kúpiť na Discogs-e, stojí 239.00 Eur. Kazetu končí fínsky folkáč Irwin Goodman a jeho song skončí v polovici...





http://ulozto.sk/xEf2ZSz/iceland-finland-zip


-----------------------------------------------------------------


Cassette compilation with traditional songs + rock/punk bands from Iceland and Finland.



Mišo


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára