štvrtok 21. marca 2019

CAINE - Rybynaruby_Praha_14.6.2006


Nedávno som bol na koncerte kapely ZNOUZECNOST a ako som tak počas hrania sledoval bubeníka Caineho, vyzeral, že si to naozaj užíva. Veľký rešpekt, po toľkých rokoch hrania a koncertovania. Caine okrem hrania na bicie zvykne hrávať ako pesničkár s gitarou, či s inými strunovými nástrojmi. Už som na blog nejaké jeho veci dal. Teraz je tu živák z Prahy, rok 2006.
Texty má poetické, prejav jemný, citlivý - je to taký kontrast protiklad voči nihilistickým punkovo-crustovým zverinám. Ale má to silu.

































http://caine-mi.cz/mp3/live/08_o_malem_rytiri.mp3 (Traband cover)


---------

Ku "pozitívne ladenému" folku by som pridal ešte info, že teraz v nedeľu bude hrať v Bratislave Sváťa Karásek s kapelou. Karásek starší ročník ako Caine (a vychádzal hudobne/ideovo z generačne staršieho undergroundu a nie z punku), ale ja cítim v ich hudbe spoločné momenty, možno aj spoločné východiská. Karáskov album som kedysi dával na blog: 
http://muzika-komunika.blogspot.com/2012/10/svatopluk-karasek-pozdravpanbu-haleluja.html

------------------------------------

A posledná správa o folku, ako taká poznámka pod čiarou ku tomuto príspevku, je tu odkaz na článok o slovenskom folku. Je to taká reflexia tohto žánru v našich podmienkach od jeho počiatku. Koho to zaujíma, môže si históriu prečítať tu: 
https://www.czsk.net/zrkadlenie/leto_2006/folk.html



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára