pondelok 30. septembra 2019

RIOT IN OPERA - naživo na Vrahu (2001)


Dochovali sa mi tri skladby z koncertu našej kapely RIOT IN OPERA v klube Vrah v Rožnove pod Radhoštěm z roku 2001. Ostatné sú nejaké poruchové, nejdú prehrať. V minulosti som sem už dal link aj info ku nahrávke aj ku kapele, ale kto nechodil na tento blog pred cca 7-8 rokmi, možno to prehliadol.

Zhodou okolností všetky skladby, čo sa dajú prehrať začínajú na písmeno "s" - Služba vlasti, Svet naopak, Systematická smrť.















RIOT IN OPERA - live Klub Vrah (2001).zip


Bratislavská kapela RIOT IN OPERA trvala vlastne dosť krátko, asi rok a pol(2001-2003). 
Začala ako "bočný projekt" vážnejšej a "angažovanejšej" bandy S.I.K.A, keď sme počas skúšok a nekonečných ladení gitaristu Jura, len tak zo srandy začali tvoriť v zostave - basa (Tomáš) a bicie (ja) - krátke crust-punkové songy. Vtedy myslím spieval v S.I.K.A. aj Sivo, ktorému sa voľnejší a punkovejší štýl páčil viac a aj mu hlasovo viac sedel a teda sa k nám rád pripojil. V krátkom čase sme spontánne vytvoril repertoár asi 5 skladieb s odľahčeným punkovým základom, zahraným však riadne rýchlo. K nim sme napasovali vtipné aj vážnejšie texty - o blbostiach aj o veciach čo nás štvali.
Po čase sme pribrali na gitaru Maťka a druhým spevákom sa stal Rado, ktorý chvíľočku spieval v kapele z SIKA-RETATDäR (z ktorej neskôr vznikla S.I.K.A.). Počúvali sme vtedy veľa fínskeho, talianskeho, švédskeho punku 80-tych rokov, rýchly hardcore, DISORDER, CHAOS UK, celý ten UK 80´s punk a pod... a spravili sme aj pár coverov - od TRUTH DECAY (na prvom deme), NEGATIVE APPROACH, TELEX alebo ZÓNU A.
Odohrali sme niekoľko koncertov - na Garážach, v Bunkri, nahrali demo a absolvovali krátke turné po Slovensku a Čechách (spolu so S.I.K.A.).
Po turné však už kapela nemala taký "švung", jednak sme sa viac venovali kapele S.I.K.A. a taktiež vzťahy v kapele sa trochu narušili - Rado mal v tom čase dosť veľa problémov sám so sebou, Maťko a Tomáš začali inklinovať k vtedy vychytenému štýlu "emoviolence", čo pre mňa so Sivom nebol smer ktorým sme sa chceli uberať. Nakoniec sme sa dohodli že kapelu ukončíme. Ešte sme však plánovali nahrať nové skladby na druhé demo. To už sme však robili narýchlo u nás v Garáži, síce na lepší nahrávací aparát, ale nejako moc dober to nedopadlo. Má to otrasný zvuk, sprasený, ani tá nahrávacia atmosféra nebola kto vie čo. Rado sa už na to vysral, vôbec neprišiel, tak spieval len Sivo. Bolo to nahraté, myslím, v roku 2002. Potom som ho vďaka kamošovi predviedol z kazety do MP3 a uviedol ho pod názvom "Last Riot"(nájdeš ho tu na blogu): 
http://muzika-komunika.blogspot.com/2010/05/riot-in-opera-last-riot-druhe-demo.html

Pozri aj:http://muzika-komunika.blogspot.com/2012/05/sika-riot-in-opera-live-klub-vrah.html



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára