piatok 13. marca 2020

Trottel ‎– The Final Salute In The Name Of Human Misery (1991)


Výborný ranný album maďarských experimentálnych punkáčov TROTTEL.
























https://nnnw.bandcamp.com/album/the-final-salute-in-the-name-of-human-misery



Na albume podľa informácii na Discogse účinkoval aj Mykel Board, ten, čo písal roky stĺpčeky do MRR. Písal som mu mail, že ako sa k spolupráci dostal, zatiaľ si asi nenašiel čas odpovedať.

Pozri: https://www.cdandlp.com/en/tizedes-die-trottel-tizedes-mykel-board/poster-for-1986-hungarian-punk-rock-show/poster-display/r117304288/

Pozri aj rozhovor: https://www.ox-fanzine.de/web/home.cfm?p=212&print=paper&s=212&itv=6090

Vypočuj aj: https://www.youtube.com/user/Rupasoff/videos



Od Trottel mám niekoľko albumov na kazetách, či už na originálkach, alebo nahraných - Archiv 1986 -´87 -´88, The Same Story Goes On The Castle On the Peak, Troxx Tracks, Interference a jeden singel It´s Up To You. Musím povedať, že som ich až tak veľmi nepočúval, skôr len občas, tak na spestrenie hudobného vkusu.
Dlhé roky ma míňali, aj čo sa živého vystúpenia týka, viac krát som sa chystal na ich koncert, no vždy mi do toho niečo prišlo. Videl som ich konečne až minulý rok na festivale Slovenské alternatívne leto s ich projektom Talayapa - http://salfest.sk/2019/50-trottel-presents-talayapa-feat-rita-k.

Album The Final Salute In The Name Of Human Misery vyšiel aj na CD-čku, na poľskom labely NIKT NIC NIE WIE, čo bol pre mňa jeden z prvých nezávislých labelov, od ktorého som si kupoval HC/punkovú hudbu na kazetách (napr. Wlochaty, Ewa Braun, Homomilitia, M.D.C., Hiatus...a.i., zhruba v rokoch 1997-1999). 
A keď som mal asi 16-17 rokov a boli sme s rodičmi v Tatrách, tak som sa pri výlete do Noweho Targu snažil nájsť nejakú kanceláriu NNNW a ich vydavateľstvo. Bezúspešene :)

------------

NNNW bandcamp info:

Re-release of the early (1991) album from one of the oldest Hungarian bands - still in their punk years. This is what happened when you leaved behind the iron curtain, listened to too much Subhumans and made it feel like Hungarian melancholy took over. Long, long poetic stories of trapped individuals sung in English, mainly female vocals, strong musicianship.That was their trademark at the time.This record was released with (almost) original line up, during their most intense touring (all over Europe) schedule. Beautiful documentary of the time that passed away.

credits



Hungarian alternative/punk/experimental legend.

See also: 

http://database.unearthingthemusic.eu/Tam%C3%A1s_Rupaszov

kidsandheroes.com/o-punku-v-madarsku-80-let-hrani-v-kapelach-i-vydavani-desek-s-tamasem-z-trottel/ (see English. version)



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára