streda 25. marca 2020

VANDALI/STEH - split CD-r (2007, DIY vydanie) - recenzia z roku 2008


Na svetlo sveta vyplávala recenzia, ktorá by bola aktuálna tak pred 12 rokmi. Nevadí. 
Inak mám ešte jeden kus toho albumu na výmenu, keby mal niekto záujem.










































VANDALI/STEH - split CD-r (2007, DIY vydanie)

"Asi najhorúcejšia novinka spomedzi šeckých reciek je splitko 2 univerzitných interleguán "kleropunk" kapiel. Ne, nebojte sa žiaden brainwošing vám nehrozí, jak vás pri podobných zoskupeniach varujú v rôznych juhomoravských periodikách (aj tak neni o čo v tých vašich lebeňách stáť), práve naopak. Mozgové závity sa vám asi riadne zaparia nad textami oboch zúčastnených. Vážne kvalita! Obal je taký simpremente, ale pekný a vkusný a je dvojmo (napáliš CD a spolu s obalom dáš nepriateľovi)! 
Čo sa týka muziky to je ťažšie. Prvých päť válov patrí všem-známym rokenrolistom z Jura VANDALom a musím povedeť, že majú aj lepšie, resp. chytľavejšie pecky. Na strane druhej sú trocha melancholickejšie, okrem MISFITS započuješ aj RAMONES a celkovo znejú zaujímavejšie, prepracovanejšie. Je to na viac posluchov, než sa do toho dostanete. Určite odporúčam!!!
STEH pokračujúci na displeji od čísla 6 po 10 znamená zošívačka bývalých člennov S.I.K.A., NAIVEFIGHTERS a IF THERE IS A HOPE, čo je ale úplne jedno, bo ich skladby sú úplne iné. Začínajú síce podivným chaos punkom, ale ten sa vykryštalizuje a ďalej z toho razí skôr kvalitná alternatíva než punk chlast. Keď zmiešaš ŽIVE KVETY so ZUBY NEHTY/DYBBUK, nakopíruješ (niekedy to preráža až moc) Magali z LA FRACTION, pridáš uchylačinu neskorších ROBOTNIČKA, dostaneš STEH. Mne sa to ľúbi, ale táto kapela sa bude ešte zlepšovať!"

























(recenzia zo zinu Biosfear č.7/ 2008)

M.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára