utorok 11. decembra 2012

IN4S "Hum" (1996)

Hoci je už riadna zima, spravím krátke ohliadnutie za letom. Opäť som krátko cestoval - tento krát s rodinou (so ženou a synom) - po Slovinsku. Navštívili sme niekoľko miest a mestečiek. Ako vždy som hľadal aj nejakú miestnu hudbu či akciu. Tento krát som na to nemal toľko času ako keď som tam bol posledne, no na niečo som predsa natrafil.
V ošúchanom antikvariáte som našiel niekoľko nahratých kaziet z EX-YU grind/core kapelami - BUKA, PATARENI a pod...tiež nahratú kompilačku BG HRONIKA + niekoľko nahrávok v second-hande v Ljublane.

Snažil som sa dopátrať sídla labelu FV ZALOŽBA, ktorý v 90tych rokoch vydával rôzne zaujímavé nahrávky, žiaľ nepochodil som. V obchodoch s muzikou som sa na nich dopytoval, ale bezvýsledne. Vybral som sa teda na ich starú adresu, no tam na mňa pozerali ako na zjavenie. Aktuálne tam je nejaký študentský domov a akýsi trendy-bar, no a miestni nemali pochopenie pre týpka, ktorý sa zaujíma o históriu toho miesta spred 20-tich rokov, hehe.

FV ZALOŽBA info:
http://www.discogs.com/label/FV%20Zalo%C5%BEba

Tak som si aspoň jeden večer na dvorčeku v Metelkovej kápol do noty s miestnymi povaľačmi a hipisákmi a pri víne a kole s rumom som vyhrával nejaké tie SLOBODNÉ EURÓPY.

A tu dávam jednu nahráku kapely IT IS NOT FOR SALE, ktorá hrala taký post-HC. Toto je už novšia nahrávka, v štýle post-HC/post-grunge/indie...ale má to pár momentov.





http://www.ulozto.sk/xsS4p1s/in4s-zip


1. Hum
2. Fear
3. In between
4. Ego grippn´
5. Question of time
6. O.W.P.
7. Confusion
8. I´ve got my mind
9. Falling
10. Ignored mind



Starší príspevok o Slovinskom punku (v jednoduchej angličtine) nájdeš tu:

http://muzika-komunika.blogspot.sk/2009/12/slovenian-punkhc.html


BLOG o scéne v Slovinsku:

http://punkojama.blogspot.sk/


mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)