štvrtok 28. novembra 2013

ŠIGELA "5 pesničiek" (2013)


Päť skladieb ktoré sme nahrali s kapelou ŠIGELA. Pôvodne som ich hrával sám iba na akustickej gitare, tento krát sú zahraté na elektrickú gitaru bez efektu, na basgitaru a so živými bicími. Je to "home made" produkcia. Gitara je nahraná v izbe u nášho bubeníka na jeho nahrávatko, basgitara nápodobne a spevy a bicie sme nahrali v našej garáži.
Následné doladenie, vyváženie zvuku a celá postprodukcia bola v rukách nášho bicmena, ktorý to následne aj zavesil na net. Je to v podstate taká "skúška mikrofónu", prvotina, pokus ako na to v takejto zostave. Ale samotné nahrávnie celkom odsýpalo.

Prvá vec sa volá "Stopy" (pracovne ju voláme "Mlieko") a text napísal náš prvý basák. Druhá skladba sa volá "Kľučka", textovo stará vec hraná ešte kapelou S.I.K.A. (vtedy pod názvom "Dvere"), teraz som ju však textovo trochu doplnil a odel do nového hávu. Tretí song sa volá "Prehltni vlas" a je taký priamočiary. Štvorka sa volá "Bolo to dávno", je to jedna z prvých vecí čo som na gitare zložil. A posledná, piata skladba "Pracovité nite", je zhudobnená báseň srbského básnika Vaska Popu.






http://sigela.bandcamp.com/album/demo




--------------------------------------------------


5 songs of my actual band ŠIGELA recorded in living room and in the garage.
PUNK/INDIE/LO-FI/FOLKish songs.


Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára