pondelok 22. februára 2010

RIOT IN OPERA - "...založ svoju kapelu!"






RIOT IN OPERA vznikla ako bočný projekt z dlhej chvíle popri kapele S.I.K.A. Nebola za tým prílišná angažovanosť, skôr sranda, irónia, zábava. Nakoniec však predsa z toho vznikla kapela. Odohrala zopár koncertov, prežila pár vnútorných problémov a po boku S.I.K.A. absolvovala turné v rámci Slovenska a Čiech - v roku 2001. Kapely tiež vydali spoločnú kazetu (nájdeš tu):
















Existujú ešte iné nahrávky, zo skúšobne, živáky, no ešte som ich neprehodil do MP3 formátu. Niekedy v budúcnosti sa objavia na tomto blogu. Sú to skladby z ranného obdobia nahrané u nás v garáži a tiež nejaké živáky. Počúvatelný živák vznikol na koncerte v Znojme, v klube GOGO, niekedy v budúcnosti sa tu tiež objaví.




RIOT IN OPERA v klube Bunker, Blava 2001


Zostava RxIxOx bola: Sivo: spev, Rado: spev, Tomáš: basa, Maťko: gitara, Mišo: bicie. Neskôr spevák Rado kvôli rôznym problémom z kapely odišiel, potom vznikla ešte jedna nahrávka so songami:























link na nahrávku snáď v budúcnosti... (i keď RxIxOx mala asi náklonnosť skôr ku NO FUTURE!)


Kapela RIOT IN OPERA trvala krátko, ale o to radostnejšie, miešala jednoduchý crust s punkom a zmes bola dosolená 80´ s hardcoreom. Hrali sme covery napr. od NEGATIVE APPROACH, TELEX či TRUTH DECAY. Počúvali sme RATTUS, WRETCHED, EU´S ARSE, taliansky 80´s punk,  fínsky 80´s punk, US 80´s/90´s HC a ČSSR HC/punk.

























Poster z jedného z mála koncertov kde sme s RxIxO hrali - letný mini-festival na Garážach (29.6.2001)

























Playlist z nášho spoločného turné so S.I.K.A.



Veľká vďaka za prevod z kaziet do MP3 a za linky ku nahrávkam patrí Whackovi!!!





Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)