štvrtok 31. marca 2011

ČISTÁ RYŽA - kazeta 1997 + kazeta 1998 (2 cassettes)

Mesiac marec sa končí, bolo toho dosť. Pokopané je, aj čo-to posadené. Aj blogu som sa tento mesiac venoval celkom poctivo - 25 príspevkov. Na záver opäť niečo z domácej produkcie, takrečeno z "rodnej hrudy".

V lete 1997 sme boli s kamošom Jurom cez leto na Záježovej, čo je oblasť lazov patriaca pod neďalekú obec Pliešovce a leží kúsok od Zvolena v pohorí Javorie. V dedine bola vtedy budova bývalého úradu MNV ktorú osquattovali punkáči. Prebiehal tam taký letný tábor / workshop, skrátka stretnutie ľudí inklinujúcich k alternatíve. Celé to tam bolo také "free" ladené - boli diskusie, akcie aj koncerty. A na jednom z nich hrala aj ČISTÁ RYŽA. Hardcore - také trochu, že aj etno alebo world music a šmrncnuté experimentom. Mali drumbľu a plátené nohavice a tak, hehe - ale nášup jaxviňa to bol! Neskôr som ich ešte videl na Garážach, keď hrali spoločný koncert s švajčiarskymi LIESELOTTE (tých som však žiaľ prepásol - večná škoda!). Skrátka ČISTÁ RYŽA - skvelá hardcore banda zo Šale, jedna z "naj" aká hrala na Slovensku. A tu sú rovno dve kazety. Keby mi niekto vravel, že "pusti mi dobrý slovenský hardcore", pustím mu asi toto.






































1997
http://www.upnito.sk/download.php?dwToken=56905195b359b0d09150f2338f5d5d12

-----------------------------------------------------------------------------------






































1998
http://www.mediafire.com/?doaokz3zjjn



Vypočuj: https://soundcloud.com/shalamani/bawagan-14-3-2017-mani-iqvak

--------------------------------------------------------------------------------

Slovakian 90´s HC/punk band using also unusual instruments. Little bit "ethno" or "world-music" core. Here are their 2 tapes - from 1997 and 1998. Maybe little bit reminds me THIRD WORLD PLANET or MEXICAN POWER AUTHORITY style. Great!



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)