štvrtok 30. júla 2020

Punkové koncerty

Dávam do pozornosti dve akcie:















Info: Zdar a sílu,
jsem tu s pozvánkou na Duše 2020 (plagát). Letošní setkání bude opět dvoudenní (pátek 31. 7. a sobota 1. 8.) a proběhne - navzdory původním plánům, které počítaly s rozprostřením jednotlivých akcí po celém Rožnově - pouze v rožnovském klubu Vrátnice a v jeho bezprostředním okolí. Tahle varianta bohužel neumožňuje nocleh v místě konání festivalu. Přespolní návštěvníci mohou využít buď dvou rožnovských kempů, kde se dá stanovat, nebo této levné ubytovny: www.roznovskastredni.cz/ubytovani-pro-verejnost. Ta má výhodu, že leží cca deset minut chůze od klubu.
Páteční koncert otevře nejmladší kapela, místní středoškoláci, kteří momentálně vystupují pod názvem VYVIKLANÝ ŽEBŘ. Po nich nastoupí angažovaný slovenský emopunk SAMORAST. Následovat budou dvě místní party s čerstvou nahrávkou na kontě - punk´n´roll LUCIFER EFEKT, který nedávno vydal desku "Robotická báseň", a elektropunk KULTRA!, jež tímto koncertem přivítá na světě svou zbrusu novou platňu K nevíře.
A aby toho nebylo málo, proběhne po koncertě za klubem představení jihočeského divadla JÁ TO JSEM s názvem Iluminace.
A divadlo JÁ TO JSEM pak v sobotu ve 14.00 otevře druhý den festivalu. Tentokrát půjde o představení Pinocchio, určené hlavně dětem.
Odpolední program pak bude pokračovat dvěma performancemi a jedním hudebním vystoupením. V 15.00 nejprve vystoupí ve ztemnělém sále Vrátnice jihočeský básník, publicista a performer Libor Staněk. Ve vrátnické kavárně pak na něj naváže nejprve Karolina Válová z Prahy (mimo jiné spoluautorka publikace Zaniklé pražské kluby) a po ní zde zahraje jihočeský písničkář s  rožnovskými kořeny, který vystupuje pod jménem BABYLONELY.
Na večerním koncertě v sobotu uslyšíte hodně randálu: hlučné duo z Českých Budějovic REK, brněnskou hardcorovou palbu GODOT YOUTH a špičkovou klasiku moravského powerviolence SHEEVA YOGA. Pro ty z vás, kteří fandí melodičtější muzice, dorazí z Vídně kapela LIDSKÉ ZDROJE s kytaristou Paayou, kterého si možná můžete pamatovat z ultrahlučné kapely FESTA DESPERATO, a bubeníkem Keydou ex GODOT YOUTH, ex ALIUSTERRA, ...).


Za partu kolem Duší zve Ctib.

Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatření. Je to spíš pro jistotu, pro případ nějaké policejní kontroly, než že byste to museli mít na puse pořád během koncertů. Díky za pochopení! Za pořadatele zdraví Ctib













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)