nedeľa 1. apríla 2012

CLINAMEN (patafyzický občasník) č. 4 (1993?/94?)

Taký prvoaprílový úlet.
Štvrté číslo časáku clinamen. Trojka tu už niekde na blogu je.



ČASOPIS CLINAMEN


"Patafyzický občasník Clinamen vychází většinou jednou ročně, kolem patafyzického nového roku, který připadá na 9. září vulgárního kalendáře plus minus měsíce. Náš časopis vědecky bádá po neúčelnosti snah, po hledání univerzálních řešení a jakýchkoli řešení obecně. Patafyzika přistupuje ke skutečnosti nezaujatě, z jejího hlediska je vše stejné – omyly jsou rovnocené svým opakům. Patafyzika zkoumá výjimečná řešení a nachází východisko v jednotlivostech, tvořících své vlastní zákony.

Patafyzika je často považována za umělecký styl, možná proto, že se jí zabývalo mnoho spisovatelů, výtvarníků, hudebníků a šarlatánů. Samozřejmě se lze patafyzickým způsobem vyjadřovat i umělecky, ale základní pohnutka je zásadně vědecká.

Vším tímto i ostatním se Patafyzický občasník Clinamen zabývá. Výběr textů je určen pouze jejich přínosem pro patafyziku. Přesto nesledujeme žádný určitý cíl, nic nás nenutí naplňovat jakákoli kriteria pro uveřejňování textů – proto můžete očekávat cokoli..."



"...patafyzický občasník Clinamen. Tento časopis je zásadně vědecký. Patafyzika je nejkomplexnější vědou, protože podle základní teze jejího objevitele Alfreda Jarryho přesahuje metafyziku, tak jako metafyzika přesahuje fyziku. Proto je patafyzické vše a vědomí patafyzici to uznávají. Všichni ostatní jsou nevědomými patafyziky."







http://depositfiles.com/files/weiwfaxrs


-------------------------------------------------------------------------------

viac tu:

(http://www.clinamen.cz/casopis-clinamen.html)

niektoré ďalšie čísla - download:
http://www.clinamen.cz/ke-stazeni.html



pozri aj:

http://muzika-komunika.blogspot.com/2011/05/patafyzicke-periodikum-pako-dokument.html



----------------------------------------------------------



Strange zine from Czech inspirated by over-metaphysical perception and by Alfred Jarry.


mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára