pondelok 5. augusta 2013

AKU - AKU "Mezi psem a vlkem" (1995)


Česká alternatívna kapela. Ďalej od punku, bližšie ku undergroundu, ale zase nie moc blízko, trošku oviata post-coreom a aj prog-rockom...skrátka niečo medzi - medzi psom a vlkom, možno to možno nazvať crossoverom. Tento album je z polovice 90-tych rokov, je rockovejší a textovo nie je veľmi politický, skôr osobnejší.

Na stránke BigbítČT sa o.i. píše:

"Význam skupiny lze spatřovat v tom, že se (spočiatku) pokusila naroubovat ryze politické texty na bohatou, prokomponovanou, skoro až art rockovou hudbu. Ač instrumentálně vyzrálá, nebála se vstoupit do podzemních vod undergroundu..."

"...soubor Aku Aku pak koncertoval téměř po celá devadesátá léta a i když se později textově poněkud odchýlil od své původní tvorby (zájem o Tolkiena, mystiku, sny atd.) stále zůstával zárukou kvalitní rockové hudby. Nicméně díky existenčním starostem, malé odezvě publika a „částečně znechucením z věčného hledání přesvědčivosti“ se v roce 1997 rozpadl.

info:

´http://www.ceskatelevize.cz/specialy/bigbit/kapely/2620-aku-aku/






http://ulozto.net/xSCqS5PD/aku-aku-zip



Vyšlo to na labely Happy Music production, takej docela podivnej značke, na ktorej vychádzalo všeličo od Slávka Boury (kedysi modratora v TV Nova a kvázispeváka) až po metal. Mám ešte niekoľko kaziet z toho vydavteľstva, napr. XIII. STOLETÍ...tak snáď niekedy v budúcosti...


-------------------------------

Czech alt-rock/crossover band active in late 80´s till mid 90´s. Influenced by underground, rock, prog-rock and post punk.

band info: http://www.aku-aku.cz/


mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára