sobota 7. mája 2016

S.T.C.V. - Samizdat Tapes & Cassettes & Video


Dávam do pozornosti, že na blogu Digi LP a MC (http://zberatelp.blogspot.sk/) sa v posledných týždňoch objavujú nahrávky z "produkcie" S.T.C.V. Petra Cibulky. Je to zaujímavý hudobný dokument doby (80-te roky). Prístup Petra Cibulky však asi nebol v prvom rade fanúškovský, ale nahrávaním a rozširovaním kaziet sa primárne snažil naštrbiť fungovanie socialistického zriadenia, uvedomujúc si politický náboj nezávislého rocku či folku. Peter Cibulka bol aj signatárom Charty 77 a členom Jazzovej sekcie.

Názov vydavateľstva bol S.T.C.V. - Samizdat Tapes & Cassettes & Video
Názov série: C.A.N.A.S. - Czechoslovak Authentic Non-commercial Amateur Scene



Petr Cibulka


















Celkový počet ním distribuovaných kaziet bol okolo 500 položiek. Neviem koľko z toho bola CS scéna (pokiaľ máte niekto informáciu, dajte vedieť, dík).

"...Brňák Petr Cibulka toho na svém S.T.C.V. nabízel mraky - coby člověk doslova posedlý myšlenkou uchovat a následně rozšířit vše, co bylo neoficiální a přitom naočkovat posluchače svými tvrdě protirežimními názory, byl v tomto směru přímo hyperaktivní. S autorskými právy se dvakrát nepáral, stáčel kde co aniž by o tom kapely vědely a sám k tomu vyráběl obaly a pak to prodával..."

(Info z knihy Kytary a řev aneb Co bylo za zdí)



Ukážky zo zoznamu Petra Cibulky z Voknovín:


















Doplňujúce info:

http://pnbo.webnode.cz/vintage/kauza-petr-cibulka/

--------------------



On the blog Digi LP a MC (http://zberatelp.blogspot.sk/)you can find interesting recordings from "pirate label" S.T.C.V. - Samizdat Tapes & Cassettes & Video of Peter Cibulka. He was one of the signatories of Charter 77, was a member of the Committee for the Defense of the Unjustly Prosecuted and activists of the Jazz Section of the Association of Musicians. Until to November 1989, he was repeatedly imprisoned. The most recent bond was released just after the Velvet Revolution. He was accused in the years 1984-1988 to a greater extent recorded on audio tapes and cassettes rock, folk and other music. He recorded around 500 cassettes with alternative music in the 80´s.Tapes and cassettes then sold at a profit, but at the same time he is concentrating and reproduce the document in their content invading socialist society and government of Socialistic Republic.

Mišo

2 komentáre:

  1. seznam vydaného a část archívu je v Libri Prohibiti, kde to spravuje Chadima (naše pokusy o kontakt jako CS Industrial 1982-2010 byly, ale bez úspěchu)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kto je na facebooku tak som vytvoril stranku https://www.facebook.com/Samizdat-Tapes-Cassettes-VideoDigital-252638511757755/

    a co sa tyka zoznamu je tam 485 nahravok ale nie vsetky maju,

    OdpovedaťOdstrániť