štvrtok 13. apríla 2017

Petr Skoumal - "Poločas rozpadu" (1989)

Kazeta Petra Skoumala s názvom "Poločas rozpadu". Skladby vznikali v rokoch 1987-89 a boli nahrané v domácom štúdiu. Neskôr vyšla aj LP-čka s rovnakým názvom. LP som mal skôr, už pred rokmi, no kazeta ma potešila (našiel som ju na burze za smiešne 1,-Euro), lebo je na nej oproti vinylu viacej skladieb.


















https://ulozto.net/!X27fngV7ex3P/petr-skoumal-polocas-rozpadu-1989-zip




















Petr Skoumal má osobitý štýl, jeho muziku určite poznáš aj z rozprávok - Maxipes Fík, či Bob a Bobek - králíci z klobouka, napríklad. Ja ich teda s mojím mladším synom stále rád pozerám.

Muzika a texty na tejto kazete sú ale ponurejšie, smutnejšie, melancholickejšie. Na Discogs je album zaradené do škatuliek ako "experimental, synth-pop, new wave". Je to dobrý album. Skladbu "Starej pán" som kedysi točil na gramci stále dokola, dokonca som si ju hrával aj na gitare.

-------------------

Info:

Czech composer, songwriter, keyboard player and vocalist. 
Born March 7, 1938 in Prague (former Czechoslovakia). He focuses on soundtracks, including music for animated shorts and music for children, but he released also several albums of alternative pop with lyrical and meditative character. 
He died in September 28, 2014


(Discogs)





Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára