nedeľa 6. januára 2019

Rozhovor s Miroslavom Wanekom z UJD_Rádio Proglas



Predvčerom som začal pomaly čítať dizertačku Pavly Jonsonnovej(ZUBY NEHTY) a dostal som ju až po osobitý profil M. Waneka - básnika, hudobníka z UŽ JSME DOMA. Ku tomu som si dnes ešte z archívu Rádia Proglas vypočul zaujímavý rozhovor o ich novom albume Kry. Doporučujem, zďaleka to nie je len o muzike. 

Inak UJD by mali hrať tento mesiac aj u nás v Blave.




















https://www.proglas.cz/program/detail-poradu/2018-12-03-19-15-00/


Info: 

Slovo Kry, kterým pojmenovala skupina Už jsme doma své nové album, je symbolem pomíjivosti, ale také zápasu s ní. Samotné album kapela věnovala „lidským krám“, uprchlíkům, kteří se bezmocně pohupují na vlnách Středozemního moře. Je to album o rozmáhající se bezcitnosti a netečnosti, o strachu a jeho zneužívání, o předsudcích, o varování před usedáním na lep všem malým Hitlerům a Stalinům, kteří se derou k moci a neštítí se vůbec ničeho. Hostem našeho pořadu Jak se vám líbí bude kapelník a autor písní Už jsme doma Miroslav Wanek.


S Miroslavom Wanekom som mal možnosť krátko osobne podebatovať pred koncertom v Prahe a musím povedať, že sa počúva skutočne dobre. Aspoň tak dobre, ako celí UJD. Inak tí by mali hrať tento mesiac aj u nás v Blave.

+ ešte jeden rozhovor:







































Zdroj: FB UJD
---------


P.S. Dnes som tiež absolvoval celkom zaujímavé hudobné popoludnie. Bol to taký "iný" koncert. Bolo to koledovanie po Rómskej osade. Trochu mi skrehli prsty z hrania na gitaru a mierne odišiel hlas. Únavná, ale zato pekná nedeľa. 



Mišo


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára