utorok 19. júna 2018

S.I.K.A. - Divadielko v podzemí, internát Bernolák (2001)



Minidisk z nášho nahrávania v priestoroch Divadielka v podzemí v internáte Bernolák za asistencie ska/reggae DJ Qwetka. 

Divadielko v podzemí bol príjemný priestor v suteréne ŠD Benolák, kde sa konali začiatkom nultých rokov rôzne zaujímavé koncerty, medzi inými aj DIY punkové akcie. Vedľa bola čajovňa (Čajovňa v podzemí), ktorú prevádzkoval Petko Opet, trumpetista z Polemic-u a robil v nej aj kamoš Láďo, ktorý nám nahrával množstvo muziky. Hore pri vchode do ŠD bol zase chvíľu obchod s CD-čkami a platňami. Skrátka ideálne miesto na stretávanie sa. 
V čajovni robil aj Qwetko, a tak sme ho raz po vypití množstva čajov poprosili, či by nás nenahral. Keďže to bol dobrák od kosti, tak naveľa-naveľa privolil. Pamätám sa, že sme na neho prvý nahrávací deň čakali asi dve hodiny. Asi sa mu do toho až tak nechcelo. Ani sa mu nečudujem. Počúvať asi dve-tri hodiny bezhlavý rachot a ešte k tomu dávať nejaké rady - to muselo byť náročné.  Zvlášť keď on z muziky obľuboval najmä dub, ska a reggae.


Nahrávali sme to tuším dva dni a potom sme vybrali najlepšie verzie skladieb.


Nahrávali sa skladby (bez poradia): Ostré slová, Za akú cenu, Nenávisť, Tierra y libertad, Pohľad späť, Bludný kruh, Každodenný hardcore, Proti-postoj, Cesta, Ill veccio spirito non muoare mai (Starý duch nikdy nezomrie - Tribute starým talianskym punkovým kapelám), Strach a hnus, Violence sucks (Lärm cover).

























Tu v linku sú všetky verzie vyššie zmienených songov (a možno aj iných, neviem to po 17-tich rokoch presne rozlíšiť) - aj s chybami, pauzami či prestojmi.

S.I.K.A. - Divadielko v podzemí, internát Bernolák (2001).zip


Niektoré songy z nahrávania sme potom použili na promo kazetu ku nášmu európskemu turné.


----


S.I.K.A. recordings from 2001. Crazy-headless-thrash-punk.





Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára