streda 23. septembra 2020

AQVA SILENTIA - Po Nás Potopa (1997)


Punk rock z Frýdku-Místku.













https://uloz.to/file/x3NjQc2NX/aqva-silentia-po-nas-potopa-cz-1997-rar


----------












Info:

Když se na začátku horkého srpna roku 1991 seznámili tehdy devatenáctiletý Indoš s o 9 let starším P.B.V., kromě jich samých nikdo netušil, že došlo k velkému třesku, z něhož vznikne vesmír jménem Aqva Silentia. P.B.V. hned začal chrlit texty, které se Indoš promptně jal zhudebňovat, zatím tedy toliko v úpravě pro španělku. A tak následující čtyři sezóny, zatímco čundráci u táboráků unyle pěli obligátní nedvědovky, od ohýnků punkrockových věrozvěstů bylo lze slýchat, kterak prasata strhla vládu sviní a jak to vypadá, když se Mařena s Boženou vydají na zábavu punkovou. 

Ano, dlouhé 4 roky to trvalo, než se na scéně objevil bubeník Datel a nedlouho po něm baskytarista Agnes. 

První oficiální zkouška A.S. nese tudíž datum 17. listopadu 1995. Před publikum se chlapci odhodlali vylézt o 4 měsíce později, 9. února 1996. Stalo se tak v novojičínském klubu Wagoon v úloze předskokanů slavné Znouzectnosti. Od té chvíle se počet vystoupení vyšplhal ke dvěma stům, také nějaká alba se nahrála:

(Po nás potopa, Nora Kopřivnice 1997; Úděl Kassandry, Nora Kopřivnice 1998; Doba zrcadlová, Hacienda Žirovnice 2003; Otočte mapy, Hacienda Žirovnice 2006; první dvě desky má na svědomí Dušan Neuwerth, následující dvě Miloš Dodo Doležal).


Kapele se nevyhnuly ani časté změny sestavy, v nichž se vystřídalo 10
baskytaristů, 4 druzí kytarisé, 3 bubeníci, mihla se tam dokonce i
saxofonistka, flétnistka, nějaké ty zpěvačky (na třetí desce můžeme slyšet třeba Vladivojnu) a jeden zpěvák. Poslední roky (4-5) fungovala  A.S. ve složení Arab (baskytara), Kruťas (bicí), Indoš (kytara, zpěv) a P.B.V. (texty). Všichni čtyři jsou vegetariány.


(Zdroj: https://bandzone.cz/aqvasilentia?at=info


-----------------


Melo punk rock with A-punk feeling from Czech.



Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára