streda 28. júla 2010

ČERTOVO KOLO foto







"Čertovo kolo bol názov jednodňového hudobného festivalu, ktorý sa konal 16. októbra 1988 v Bratislave, v športovej hale na Pasienkoch. Organizoval ho Ladislav Snopko, ktorý zosnoval zaujímavú zostavu interpretov a hudobných žánrov - od alternatívy, cez jazz až po punk. Vystupovali napr. ZÓNA A, LAURA A JEJÍ TYGŘI, BEZ LADU A SKLADU, UŽ JSME DOMA, E, JIŘÍ STIVÍN...atď. O festivale vznikol aj dokumentárny film, ktorý sa v roku 1989 len raz premietal v kaplnke VŠMU na Ventúrskej ulici v Bratislave. A potom zmizol. Kdesi sa zapatrošil a nakoniec sa našiel po 20 rokoch. Minulý rok ho uviedla STV.


Z koncertu sa zachovali aj tieto fotky (myslím, že ich robil fotograf Juraj Bartoš). Pár ich tu dávam. Mám ich viacej, no chcem si vypýtať od neho súhlas a zatiaľ sa neozval. (Edit.:Tak už sa ozval a nepraje si ich zverejnenie - pozn. Mišo)


V tlačovej správe Slovenského filmového ústavu z 1. Decembra 2009 sa uvádza:

"Dokument Čertovo kolo vznikol v Slovenskej filmovej tvorbe Bratislava, Štúdio Videofilm. Štefan Semjan sa podpísal pod námet, scenár a réžiu, jeho dramaturgom bol Maroš Zachar, kameramanom Martin Štrba a film zostrihal Dušan Milko. Koncert Čertovo kolo pripravil a realizoval MG klub CV SZM Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave, autorom koncertu a konferencierom bol Ladislav Snopko."


Mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára