štvrtok 15. novembra 2012

Benefičný koncert pre FOOD NOT BOMBS (17.11.2012)





Teraz v sobotu 17.11. prebehne akcia na podporu aktivity FOOD NOT BOMBS.



Citujem z fejsbúku:

"Remember, remember the velvet November! 23 rokov po nežnej revolúcii sa bude bratislavským klubom Fuga ozývať hudba znejúca na protest s porevolučným vývojom v našej krajine.

Zahrajú:
Mišo Štich
Rat gets fat
Lutra
Barney Gumble
Odklon
Ježišovi Pivo Nelej

Akcia sa začína premietaním filmu legendy českej kinematografie Jána Špátu s názvom Největší přaní 2. Dokumentárny film je reflexiou spoločenskej situácie z pohľadu mladých ľudí tesne pred pádom totalitného režimu. Nasledovať bude diskusia so zaujímavými hosťami o spoločensko-politickej situácií v našej krajine vyše 20 rokov po revolúcii. Na akcií tiež budete mať možnosť počuť poéziu Egona Bondyho, vidieť výstavu súčasných fotografií od viacerých fotografov z nepokojov a protestných akcii v celej Európe. Taktiež budete môcť ochutnať vegánske špeciality.

Program:
17.30 - Premietanie: Ján Špáta - Největší přání II
19.00 - Diskusia: Tak už sme slobodní?
20.30 - Začiatok koncertu

Akcia je organizovaná bratislavskou skupinou medzinárodného hnutia Food Not Bombs. Výťažok z akcie bude putovať na zakúpenie potrebného vybavenia a materiálu pre pomoc bezdomovcom. www.foodnotbombs.sk"

Vlez 2,50 €


Aktivita FNB funguje už vyše troch desaťročí, keď sa sformovala z hnutia aktivistov bojujúcich proti jadrovej energii. A má už isté trvanie aj na Slovensku, určite je to už vyše 10 rokov, čo sa na Hlavnej stanici v Bratislave začalo vydávať vege jedlo pre núdznych. Sám som vtedy pár krát pomáhal variť na Slobode zvierat a vydávať jedlo.

Po dlhšom čase mám opäť príležitosť podieľať sa na aktivite (teda na jej podpore) - tentoraz ale hudobnou formou - v podobe krátkeho koncertu. Zahrám pár skladieb len s akustickou gitarou. Uvidíme sa!


mišo


-------------------------------------------------------------------------------


Flyer to a concert in support of FOOD NOT BOMBS activity in Bratislava.

Info about FNB in general:
http://www.foodnotbombs.net/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

CompilaZoo n°1 (1996)