štvrtok 17. decembra 2009

Petr Váša : Poemes physiques acoustiques, 1994

Petr Váša is poet, artist, performer...whatever. This tape consist few of his songs of "physical poetry/music". Experimental voice music with beating on his own body...


more info you can find:
http://www.petrvasa.cz/
http://www.tysycaci.cz/
---------------------------------------------------
Dnes niečo z "trochu iného súdka". Kazeta Petra Vášu je plná verbálneho a fyzického muzikanstva, experimentálneho prístupu k hudbe a jej uchopeniu z iného konca. Vyskúšaj. Kto to vydrží počúvať celé od začiatku do konca, má u mňa pivo.
Našiel som na sympatickom blogu http://panmietek.blogspot.com/




music here:
http://www.mediafire.com/?zmzvjkmlnhy



"Petr Váša je básník, skladatel, rocker, výtvarník, textař, performer, experimentátor s hlasovým, tělesným i výtvarným projevem. Vystudoval dějiny umění na Filosofické fakultě brněnské Masarykovy university, od patnácti let vystupoval v hudebních skupinách, v roce 1985 založil kapelu Z kopce, později Ošklid a roku 1999 skupinu Ty Syčáci. Celá devadesátá léta vystupoval především v sólových projektech tzv. fyzického básnictví (cykly Ještě pořád tady je naděje, 1991, Návrat plavce Jindřicha, 1993, Ooo Luna Nulla, 1995, Cirkus-Chaos-Minaret, 1996, Lišák je lišák, 1999, Deset let fyzického básnictví, 2000). Pedagogicky působil mj. na Fakultě výtvarného umění a Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Vydal knihy básní a grafik Texty, básně, poémes physiques (1994) a Návrat Plavce Jindřicha (2005). V současné době se věnuje sólovým projektům, fyzickému básnictví, i přípravě nových projektů skupiny Ty Syčáci."

zo stránky kapely Ty Syčáci


---------------------------
na záver rozhovor s Petrom Vášom (toho času gitara a spev v kapele OŠKLID) z buletinu Profily Rock festu:






mišo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára